Zendingscommissie

 

Actie Voedselbank

Op zaterdag 30 september gaan wij in samenwerking met de  andere kerken en de Albert Heijn een inzameling houden voor de voedselbank.

Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 september kunt u al boodschappen inleveren bij Anja Jansen (De Klamp 19). Op zaterdag van 10:00 tot 12:00 kunt u uw (houdbare) producten in PniŽl inleveren. Verder staan wij vanaf 09:00 bij de Albert Heijn om zo het dorp erbij te betrekken en een goede opbrengst voor de voedselbank op te halen.

Hiervoor kunnen wij vrijwilligers gebruiken die een paar uurtjes bij de Albert Heijn willen staan.

Heb je die dag tijd en zin, wij horen het graag!

 

Hartelijke groet van;

Anja Jansen (06-22282361)

Aline van Donselaar (06-27320306)

 

Karsten en Irene

Waterbuffelparaplu

Het is 's avonds om zeven uur een drukte van belang op de markt, en Irene navigeert zich door de menigte heen om nog een lekkere voorraad mango's mee naar huis te nemen: ons lievelingsfruit, alleen verkrijgbaar tijdens de heetste tijd van het jaar. Het regenseizoen is inmiddels begonnen, dus binnenkort moeten we het weer zonder doen! Onze vaste verkoper heeft vanavond veel praatjes. Hij vindt het leuk dat wij de landstaal kennen, en schept daar graag over op tegen andere verkopers naast hem. Een gezellig verkoopster van watermeloenen die naast hem staat zegt tegen Irene: "spreek je onze taal ook?" Die reageert door in haar taal te zeggen: "ik ben het aan het leren!" Dit veroorzaakt nog meer hilariteit en een applausje. Irene weet nog een paar woorden en gebrekkige zinnen uit haar mond te krijgen, maar dan is het op. Ze groet hen in hun taal, en terwijl ze wegloopt, hoort ze hen nog vrolijk nalachen.

 

Het is al ruim drie jaar geleden dat we van de ene kant van het land naar de andere kant verhuisden, met als gevolg dat we in een gebied kwamen te wonen waar mensen een andere taal spraken. Hoewel de interesse om de nieuwe taal te leren er wel was, kwamen we er vanwege ons drukke werk niet aan toe; en omdat veel

 

mensen ook de landstaal spreken kunnen we toch goed uit de voeten. Maar inmiddels begint het toch steeds meer te kriebelen dat er ook mensen zijn met wie we niet kunnen praten. Irene is daarom ongeveer twee maanden geleden begonnen met taalles, en voelt zich weer helemaal een beginner! Als ze rustig thuis achter haar bureau zit willen de woorden al wel een beetje te binnen schieten, maar wanneer ze daadwerkelijk met iemand praat staat ze snel met een mond vol tanden. De eerste boodschap die ze in deze taal probeerde te doen mondde dan ook uit in vreemde blikken – het bleek dat ze een "paraplu voor een waterbuffel" gezegd had, in plaats van een "paraplu voor een vrouw"!

 

Toch heeft ze er ook wel plezier in, en zoals altijd is het weer enorm bemoedigend om te zien hoe leuk mensen het vinden als je hun taal probeert te spreken. Het bevestigt voor ons weer helemaal waar onze organisatie voor staat: mensen laten weten dat God hun taal spreekt!

 

Om te bidden en danken: de rijkdom van talen in de wereld! En dat iedereen Gods woord zal mogen horen in zijn eigen taal.

 

Sjaloom,

Karsten en Irene