Karsten en Irene

Van wonder tot verwondering

Lacnat en zijn vrouw waren tot geloof gekomen zoals zovelen: door een genezing mee te maken. Een kennis die zelf tot geloof gekomen was had gebeden voor een langdurige kwaal waar Lacnat aan leed, waarop Lacnat daar voorgoed van af was. Dankbaar en enthousiast begonnen ze naar de kerk te gaan; maar na een aantal jaren ging het mis. Lacnat deed een greep in de collectezak en werd de kerk uitgezet. Vijf jaar lang was Lacnat de kerk en zijn geloof kwijt; tot op een dag iemand hem uitnodigt om bij een groepje te komen dat naar Bijbelverhalen luistert. De leider van de groep vertelt het verhaal van ZacheŁs, en Lacnat en zijn vrouw zijn tot in het diepst van hun ziel geraakt. Is er vergeving mogelijk voor hun misstap? Als Jezus ZacheŁs accepteerde, accepteert hij hen dan ook? De groep bevestigt dit voor hen, en Lacnat en zijn vrouw ontvangen vergeving en bevrijding van hun schaamte. Hun geloof begon met een lichamelijke genezing, maar het nieuwe leven begint pas echt nadat ze geraakt worden door Gods woord.

Waarom heeft het vertellen van Bijbelverhalen zoveel invloed, vaak meer dan de invloed die een preek op de mensen heeft? Een preek die vertelt dat je goed moet omgaan met financiŽn, dat je je fouten moet erkennen en dat er herstel tot de gemeenschap mogelijk is, raakt het hoofd; maar een verhaal over een persoon die zelf door deze situatie gegaan is, raakt het hart. Het leidt tot verwondering en dat gaat diep.

We voelen ons bevoorrecht dat we dit hier van dichtbij mogen meemaken en uw gebed en steun maakt dat mogelijk!

Karsten & Irene, Zuid AziŽ