Zendingscommissie

GZB-najaarscollecte zondag 7 november

De kerk in Congo reikt verstoten Pygmeeën de hand

Pygmeeën zijn in Afrika wat de Roma in Europa zijn: verjaagd, uitgebuit en geminacht. Ze leven in grote armoede en gaan nauwelijks naar school.

Papa Bule Mulefu woont in een Pygmeekamp dicht bij het plaatsje Lolwa in Congo. Toen hij last kreeg van een liesbreuk, kwam hij naar het ziekenhuis van de kerk. Eerst leek een operatie niet zo nodig. Dagenlang sliep Papa Bule in de bosjes bij het ziekenhuis, totdat Willem Folmer, GZB-zendingsarts in het ziekenhuis, hem onder een ziekenhuisbed zag liggen: “Hij lag te kreunen van de pijn. Dezelfde dag opereerden we hem. Het ontzeggen van een behandeling zou hem zeker fataal zijn geworden. Gelukkig knapte hij na de operatie goed op!”

De GZB wil samen met de kerk omzien naar deze kwetsbare bevolkingsgroep in Congo en Gods liefde met haar delen. De opbrengst van de GZB-najaarscollecte is hiervoor bestemd. Laten we in liefde omzien naar Pygmeeën! Doet u mee?

U kunt helpen op de volgende manieren:

• Uw gift inleveren in de envelop die u in de kerk op uw zitplaats hebt gevonden.

• Uw gift overmaken op het rekeningnummer van de diaconie NL61 RABO 0373 7102 75.

o.v.v. GZB-najaarscollecte

• Blijven bidden voor het zendingswerk.

GZB-dagboek ‘Een handvol koren’ 2022

Een dagboek voor jong en oud!

Misschien bestelt u het boekje elk jaar, maar is dat niet het geval? Vier goede redenen om het boekje

nu wél te kopen:

• Het dagboek van de GZB is al generaties lang veel mensen tot zegen geweest.

• De winst (ruim € 8) wordt besteed aan de wereldwijde verspreiding van het Evangelie.

• Elke dag biedt maar liefst twee overdenkingen: één voor volwassenen en één voor jongeren.

• Met een oplage van 39.500 is ‘Een handvol koren’ het best verkochte dagboek van Nederland.

De kosten om het boekje te produceren zijn gestegen. Dit is de reden dat de prijs van het boekje voor 2022 iets hoger is dan de afgelopen jaren: € 12,95.

Bestellen kan tot en met zaterdag 4 december 2021 bij Anja Jansen (zendingscommissie) per telefoon: 0318-542571 of per mail: anja.j@kpnplanet.nl.