Rond de diensten

Opening verenigingsseizoen

De vakantie zit er weer op en het nieuwe seizoen staat voor de deur. Op zondag 11 september is in de ochtenddienst de opening van het winterwerk. Kandidaat Scheer zal deze dienst voorgaan. Centraal in de dienst staat het jaarthema van de HGJB: ‘Enthousiasme gezocht!’ Dit jaarthema komt voort uit de actualiteit; de coronamaatregelen hebben invloed gehad op kerk en geloof. In afhankelijkheid van God en Zijn Heilige Geest mogen we elkaar oproepen om er weer volop voor te gaan. We hebben nieuw enthousiasme nodig! Na afloop van de dienst is er in PniŽl koffie, thee, limonade en natuurlijk een lekker plakje cake.

IsraŽlzondag

Op iedere eerste zondag in oktober geeft de Protestantse Kerk en vele andere kerken op een bijzondere manier uiting aan haar roeping tot verbondenheid met IsraŽl. Dit jaar is het op zondag 2 oktober IsraŽlzondag en besteden we in de ochtenddienst (extra) aandacht aan de plaats van IsraŽl in Gods plan. De Nederlands Hervormde Kerk heeft al in 1949 de IsraŽl zondag ingevoerd. Hiervoor waren de volgende drie redenen:

1.     Gestalte geven aan de liefde voor het volk IsraŽl

2.     Bezinning op de relatie van de Kerk met IsraŽl

3.     Gebed voor het volk IsraŽl.

Dominee Belder uit Harskamp zal deze dienst voorgaan.

Afbeeldingsresultaat voor koffiekopjeKoffiedrinken

Iedere eerste zondagochtend van de maand is er na de dienst koffiedrinken in PniŽl. Behalve als er op de eerste zondag de bediening van het Heilig Avondmaal is. Dan wordt het koffiedrinken doorgeschoven naar de tweede zondag van de maand. Zondag 11 september is iedereen van harte uitgenodigd om na de ochtenddienst onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade met elkaar door te praten.