Kringwerk

 

Bijbelkring

In een eerder kerkblad hebben we gemeld dat Anneke van Maanen, vanwege persoonlijke omstandigheden, besloten had aankomend seizoen niet meer de Bijbelkring te leiden. Als kerkenraad zijn we daarom op zoek geweest iemand anders die de Bijbelkring wil en kan leiden. We hebben Hans van Veldhuijzen bereid gevonden. Afgelopen seizoen heeft hij ook al de catechisaties gegeven. We hopen op weer een leerzame Bijbelkring met elkaar.

 

Seniorenmiddag

Het was vrijdagmiddag 13.00 uur op 19 mei j.l. dat de senioren zich verzamelden achter de Hervormde Kerk om zich voor te bereiden op het middagje uit. Gelukkig was dat weer mogelijk na jaren van Corona en andere omstandigheden. We gingen met 6 chauffeurs en net zoveel auto’s op weg naar Ommeren, via de pont waar we mooi met alle auto’s in één keer over konden.

Nadat we in de open lucht een zegen aan de Heere hadden gevraagd om ons te behoeden en te bewaren deze middag, werden de plaatsen in de auto’s verdeeld en reden we richting de pont. In Ommeren aangekomen parkeerden we onze auto’s bij het Streekmuseum Baron van Brakell. Maar zover was het nog niet want we werden eerst getrakteerd op koffie en appelgebak bij het nabijgelegen restaurant Gruun. Daar zijn we een uurtje geweest, inclusief het bezoek aan de ‘groene winkel’ waar fruit,  meel en ook snoep werd gekocht. We zijn met elkaar teruggelopen naar het streekmuseum, waar we verbaasd waren over de grote hoeveelheid oude spullen, vooral uit grootmoeders tijd maar ook prachtige nagebootste werkplaatsen van een schilder, schoenmaker, bakker en wasserij. Er is in de kelder een enorme hoeveelheid aan boeren karren en ander prachtig materieel uit de tijd 1800 tot 1950. De prachtige rouwkoets viel in het bijzonder op. Ook is er een hele grote ruimte ingericht door de Historische Kring Kesteren en Omstreken met een prachtige bibliotheek. Dit alles is veelal betaald uit het fonds dat Burgemeester Baron van Brakell heeft nagelaten voor deze doeleinden. Meer dan de moeite waard om te bezoeken, ook voor kinderen en kleinkinderen is dit heel geschikt. Gruun trouwens ook!

Na een heerlijke verfrissing van limonade, thee tot een koud biertje (0,0%) was het inmiddels half 5 en moesten we vertrekken naar Leersum, weer via de pont bij Elst, wat vooral voor één van onze ouderen gelukkig de laatste keer was vandaag. één keer, laat staan twee keer, op de pont was eigenlijk teveel van het goede maar ze kreeg gelukkig geen natte voeten.

Tot slot hebben we in Leersum heerlijk een pannenkoek gegeten bij pannenkoekenhuis Jansen. De kok Henk had van ons vooraf een lijst ontvangen met de smaken die wij wilden met als gevolg dat we bijna allemaal tegelijk onze pannenkoek konden opeten. En wat is het dan even lekker stil! Zelfs door ondergetekende, zo werd opgemerkt!

Tegen half 7 vertrokken we uit Leersum, richting Elst en Rhenen met allemaal een heel voldaan gevoel. De sfeer was goed, het weer werkte enorm mee zodat we veel buiten konden zijn en er waren geen calamiteiten te bespeuren. Met dank aan Hem, Die het ons alles gaf!

Wij hopen elkaar in het nieuwe seizoen opnieuw te zien op elke 3e vrijdag van de maand. We denken aan 22 september maar houdt u de kerkbode en de afkondigingen in de gaten met informatie over de eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen.

Namens de werkgroep, Peter Kits Voor info: Mob. 06-10905099 of

senioren@hervormd-elst.nl

 

Zondagavondbijbelkring

Op zondag 11 juni sluiten we het seizoen af met een Bijbelkring over de roeping en zegen van Abraham. Dit doen we zoals gebruikelijk na de avonddienst. Van harte welkom bij de familie van Kleeff, Oranjestraat 63.