Algemeen nieuws

 

Bedankt
Beste gemeenteleden, 

Graag wil ik iedereen bedanken voor de belangstelling die er voor mij is geweest in de afgelopen weken. Het is een moeilijke periode geweest. De kaarten met goede wensen, telefoontjes en de lieve attenties; daarvoor ben ik u en jullie heel erg dankbaar!

Hartelijke groet, Jan Drost.

 

 


 

De Herberg (IZB) | Hervormde Gemeente Herkingen | Welkom op onze website

Op D.V. 13 november a.s. organiseert Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg in Oosterbeek weer een concertarrangement. ’s Morgens is er koffie en daarna vertrekken we met ons lunchpakket naar Wolfheze voor een mooie herfstwandeling. Onderweg wordt iets verteld over de rijke geschiedenis van die streek.

Vanaf 14.30 uur is er een concert in de Koetshuiszaal. De bekende organist Gerben Budding neemt dan plaats achter de vleugel en sopraan Marjon van der Meulen verzorgt de zang. Voor meer informatie en opgave:

concerten@pdcdeherberg.nl.

 

Wycliffe Bijbelvertaalprojecten

Wycliffe Bijbelvertalers is het afgelopen jaar in 122 taalgroepen gestart met een Bijbelvertaalproject.

Logo wycliffe Nederland‘Er zijn nog nooit zoveel vertaalprojecten geweest als vandaag de dag’, zo stelt Wycliffe Bijbelvertalers Nederland. ‘Hier zijn we bijzonder dankbaar voor.’ Jaarlijks geeft de vertaalorganisatie inzicht in de vooruitgang van het wereldwijde Bijbelvertaalwerk.

‘De vooruitgang is duidelijk te zien’, vertelt directeur Bram van Grootheest. ‘Iets waar we heel dankbaar voor zijn. Het vertaalwerk gaat steeds sneller. Steeds meer mensen krijgen toegang tot de Bijbel in hun eigen taal. Dat is belangrijk omdat ze Gods Woord dan écht gaan begrijpen en Jezus echt kunnen leren kennen. Dat is van ongekend grote én blijvende waarde.’
 

Gestart

Er worden 7.378 talen gesproken in de wereld. In 4.000 talen is de Bijbel nog niet beschikbaar. Dat zijn miljoenen mensen die nog geen toegang hebben tot Gods Woord in hun eigen taal. Van Grootheest: ‘Wereldwijd werken we daaraan met veel vertaalorganisaties. In 2020 is Wycliffe Bijbelvertalers Nederland gestart met een project om in vijf jaar tijd vijftig nieuwe vertaalprojecten te starten. De teller staat nu op 21. We zijn dankbaar voor iedereen die meedoet en meebidt en roepen mensen op dat te blijven doen.’
 

Bijbel voor de Simbiti

De Tanzaniaanse Simbiti-taalgroep is een van de 31 taalgroepen wereldwijd die dit jaar toegang kreeg tot het Nieuwe Testament in hun eigen taal. Twaalf jaar werk ging eraan vooraf. De Simbiti ervaren dit als een groot geschenk: ‘Dit grote geschenk brengt ons de grootste vreugde in ons leven.’ Veldmedewerker André Kamphuis heeft meegewerkt aan deze vertaling: ‘In de eerste twee dagen hadden we al ruim 700 Bijbels verkocht. Het was geweldig om de blije gezichten te zien toen ze de Bijbel kochten. Jong en oud zag ik bladeren door de prachtige Nieuwe Testamenten. Alle dank aan God!’
 

Boekentip

Tijdens de coronatijd zijn we met z’n allen meer gaan wandelen. Ommetjes of langere tochten, we zijn vaker op pad gegaan. Het onderstaande boek gaat over een andere manier van wandelen, nl. wandelen met God.

Ds. J. Westerink: Wandelen met God, leven als Henoch

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijvingHenoch wandelde met God. Dat zegt de Bijbel over hem. 
De Heere is hem op zijn levensweg tegengekomen. Toen is Henoch omgedraaid. Hij is achter de Heere aangegaan en met Hem meegegaan.

Wat is het geheim van het wandelen met God? De auteur laat dat met sprekende voorbeelden uit het leven van Henoch zien. Het is een leven door het geloof, in de verborgen omgang met de Heere. Een getuigend leven ook, in de soms weerbarstige realiteit van elke dag. Maar wie wandelt met God is echt gelukkig. En die komt ook eenmaal zeker thuis.
Wandelen met God is geschreven voor jongvolwassenen.
Ds. J. Westerink is emeritus predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Het boek is een uitgave van uitgeverij Den Hertog en verkrijgbaar bij iedere (regionale) boekhandel. De prijs bedraagt € 13,90.

 

 

Logo Zorggroep Charim kleur

 

Onze gemeente onderhoudt contacten met de christelijke Zorggroep Charim. Regelmatig schrijven de geestelijk verzorgers van Charim over hun ervaringen.

 

Alles is betaald

Zomaar een doordeweekse middag. De deur van mijn werkkamer, die zich vlakbij de slaapkamers van de bewoners bevindt, staat open als ik in alle rust een Bijbelkring voorbereid. Ineens staat hij in de deuropening. Een man die nog niet zo lang woont bij ons in huis. ‘Dominee, mag ik wat vragen?’ ‘Natuurlijk mag dat! Gaat u zitten’. Met een bezorgde blik neemt hij plaats op de stoel tegenover me. ‘Weet u… ik zit ergens mee… Ik woon hier nog maar pas en ik vind het hier fijn. Ik heb een mooie kamer, de zusters helpen me als ik iets nodig heb en het eten is ook prima’. ‘Nou’, zeg ik, ‘dat horen we natuurlijk graag. Wat is dan uw probleem?’ Even blijft hij stil, maar dan komt het hoge woord eruit: ‘Ja maar, ik heb hier helemaal geen portemonnee! Dat kan toch allemaal zomaar niet! Hoe moet ik hier ooit voor betalen?’ Het is helemaal geen gekke gedachte. Zeker niet als je zoals deze meneer altijd heel stipt bent geweest in het betalen van je rekeningen. ‘Zal ik u dan eens iets moois vertellen?’, vraag ik hem. ‘Alles is al voor u betaald. U hoeft daar zelf niets aan te doen en u hoeft daar ook niet over in te zitten.’ Het is alsof er een last van zijn schouders valt. ‘Maar dat is geweldig! Dank u wel!’ Opgelucht wandelt hij weer terug naar zijn eigen kamer. ‘Het is net het Evangelie’, schiet er door me heen. Alles is al betaald nog voor wij er naar vroegen. We mogen leven van wat ons geschonken wordt. Wat een opluchting. Wat een zegen! 

Drs. Ramon Pol, geestelijk verzorger Zorggroep Charim.

13 oktober 2020 - HSV - Bijbeltekst van de dag - Openbaring 3:11 -  DailyVerses.net