Zendingscommissie

 

 

Karsten en Irene

 

Pelgrims

EÚn keer per jaar worden we er in het bijzonder bij bepaald dat we maar pelgrims zijn op deze aarde. Dat is deze maand omdat onze visa hernieuwd moeten worden en we nooit zeker zijn of we mogen blijven. Deze keer zijn er weer een paar regels veranderd en zijn we inmiddels al bij 3 verschillende politieposten geweest om uit te vinden wat er van ons verwacht wordt. Gelukkig vinden de meeste ambtenaren het leuk dat we de taal hier spreken en zijn ze dus wel vriendelijk. Maar eigenlijk weten ze vaak ook niet wat ze met ons aan moeten en sturen ze ons door naar het volgende bureau. Het zal dus nog wel even duren voor we duidelijkheid hebben.

Zo’n afhankelijkheid van autoriteiten en papieren maakt dat we ons kunnen identificeren met de honderdduizenden vluchtelingen op de wereld die nooit weten of ze in een land mogen blijven. Het feit dat ze buiten hun land leven geeft soms meer openheid voor het evangelie. Karsten is betrokken bij het co÷rdineren van een Bijbelvertaling voor zo’n vluchtelingengroep in deze regio. Omdat de mensen hier niet echt legaal wonen, is dat een gecompliceerd project!

 

Paulus schrijft aan de gemeente van Filippi: “Maar wij zijn bewoners van een Koninkrijk in de hemel. En zo moeten wij ook leven.” (Fil 3:20). We zijn allemaal op doorreis. We hopen dat we nog een poos in dit land mogen blijven, maar we moeten nooit onze tentpinnen te ver in de grond slaan, want uiteindelijk blijven we pelgrims!

 

https://gallery.mailchimp.com/7929e9f9753c8ab86c8022c1b/images/aa760e2f-21f9-4563-9dc7-19c3b5c6bb27.jpg

 

We laten ons huurcontract vernieuwen; een van de stappen om onze visa te verlengen.

 

https://gallery.mailchimp.com/7929e9f9753c8ab86c8022c1b/_compresseds/b6db9b18-bccc-4ac8-9d8d-6bb5b75e0f9c.jpg

 

Onze internationale directeur, (Michel Kenmogne, links van Karsten) bezocht deze regio. Het was erg leuk hem met de landsdirecteuren te laten praten omdat hij goed is in het inspireren van mensen.

 

Om voor te bidden

      Dank voor de kansen die er liggen om vluchtelingen uit gesloten landen met het evangelie te bereiken.

      We bidden dat onze visa verlengd mogen worden en we hier weer een jaar langer mogen blijven.

 

Karsten en Irene,

Zuid-AziŰ