Zendingscommissie

 

Karsten en Irene

 

App Innovaties een niveautje hoger tillen

“Er is zoveel gaande: hoe houden we daar allemaal oog op?” Een collega bedacht er een app voor! Op verschillende plaatsen in de wereld bedenken mensen nieuwe ideeŽn om het Bijbelvertaalwerk te verbeteren, om woordenboeken te maken, om lezen te bevorderen, of wat dan ook. Karsten komt met zijn reizen van alles tegen en moet goed kunnen inschatten of een nieuw lokaal initiatief soms potentieel heeft om op grotere schaal uitgerold te worden. Op het ogenblik is hij betrokken bij zo'n innovatie: Een app die netwerken van organisaties helpt om de vooruitgang in, maar ook de impact van Bijbelvertaalwerk en ontwikkelingsdoelen te documenteren. De app is in feite een verzamelplaats van gegevens en getuigenissen, waaraan alle betrokkenen kunnen bijdragen. Al enkele jaren wordt deze app op kleine schaal gebruikt, maar nu moet het een niveautje hoger worden getild om het ook voor andere landen geschikt te maken. Dat heeft extra programmeurs, een wereldwijde stuurgroep, en een fikse geldinvestering nodig!

 

Van de week had Karsten de eerste bijeenkomst met de stuurgroep: ze waren allemaal enthousiast toen ze zagen wat de app allemaal kon! Maar er werden ook goede vragen gesteld: wie beheert de data die via deze app wordt verzameld? Hoe wordt dit op de lange termijn gefinancierd?, etc. Ondertussen zijn programmeurs hard aan het werk om de eerste versie in oktober klaar te hebben. Er zit heel wat positieve energie in dit project. Moge deze app het werk in veel landen inderdaad een niveautje hoger tillen!

 

https://gallery.mailchimp.com/7929e9f9753c8ab86c8022c1b/images/954a5beb-de85-4f70-86ee-5212d412c4c4.jpeg

 

Een ontbijtgesprek over de mogelijkheden van het gebruik van Kunstmatige Intelligentie t.b.v. Bijbelvertaalwerk

 

Voor gebed:

         Dank voor de creativiteit van collega’s en partners waardoor nieuwe stukken gereedschap zoals deze app ontwikkeld worden.

         Bid voor goede programmeurs die apps als deze effectief kunnen ontwikkelen.

 

Afbeeldingsresultaat voor onze hulp is van de heere