Zendingscommissie

 

Zo richting het einde van het jaar blikken we vooruit naar de activiteiten in 2018. In januari staat er een mooie activiteit gepland met de jeugdclubs en de Voedselbank. Later daarover meer! Uiteraard gaan we in 2018 ook weer de inzamelingen houden voor de Voedselbank, omdat zij onze hulp nodig hebben. Via dit stukje willen we jullie bedanken voor jullie hulp en steun in 2017!

 

Karsten & Irene
 

Hij deed zijn mond niet open

Het bericht die ochtend is teleurstellend: acht christenen die sinds een week gevangen genomen zijn omdat een valse aanklacht tegen hen ingediend werd, worden niet op borgtocht vrijgelaten. Het wordt steeds moeilijker in dit land om recht te krijgen als je niet tot de meerderheidsgodsdienst behoort. De berichten zijn dat ze in de gevangenis mishandeld worden; en daarvoor waren ze al door mensen in elkaar geslagen. De aanklacht: ze zouden mensen gedwongen hebben om christen te worden. De werkelijkheid: ze waren bij een gelovige in huis om te bidden voor een zieke man.

Tijdens de workshop waar Irene is, aan de andere kant van het land, leren we die dag een verhaal te vertellen uit Jesaja 53: “hij werd vals beschuldigd, aangeklaagd, maar zei geen woord om zich te verdedigen. Tenslotte werd hij gedood, en de mensen dachten: ha! Zijn verdiende loon.” Het verhaal raakt de werkelijkheid diep. Jezus weet precies wat deze mensen doormaken! De pijn die wij voelen bij het horen over een onrechtvaardige rechtszaak moet door God nog veel erger beleefd zijn. Wat een onrecht heeft Hij ter wille van ons ondergaan!

Bid dat deze medechristenen snel vrijgelaten mogen worden en dat recht gedaan zal worden. Maar ook dat ze een vast vertrouwen in God mogen hebben en dat hun houding die van Jezus zal mogen zijn. Maar bid ook voor christelijke advocaten, die soms de moed verliezen omdat de rechtbanken in bepaalde staten steeds maar tegenwerken en alles vertragen en weigeren daadwerkelijk recht te verschaffen. Je kunt je voorstellen dat ze zich soms afvragen waarom God niet ingrijpt. Hoe lang lijkt Hij niets te zeggen…?

 

Karsten en Irene