Zendingscommissie

 

Twee keer per jaar krijgen wij de beurt in ons dorp om producten in te zamelen voor de Voedselbank. Ondanks de grote bekendheid die de Voedselbank heeft, blijft het namelijk toch lastig voor ze om elke week weer alle gezinnen van voldoende eten e.d. te voorzien. Om de Voedselbank te helpen aan een stabiele instroom van producten zamelen wij in in (ca.) februari en in september.

De inzameling wordt gehouden op 22 en 23 september en ook deze ronde is dat samen met alle kerken in Elst. De deelnemende kerken zijn: de Hersteld Hervormde Gemeente, de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland, de Gereformeerde Gemeente in Nederland en de Hervormde Gemeente. 

De volgende producten zijn welkom:
rijst, macaroni, ontbijtkoek, blikken soep, blikken groenten, houdbaar broodbeleg, houdbare melk, toiletpapier, tandpasta e.d. Let u er vooral op dat de verpakking nog dicht zit en de producten lang houdbaar zijn en niet gekoeld bewaard hoeven te worden.  We zullen de zondag voor de inzameling ook weer de bekende boodschappenlijstjes uitdelen.

Data op een rij:

Vrijdagavond: 22 september 19.00-20.00 uur 
Zaterdagochtend: 23 september 10.00-12.00 uur 
Locatie: PniŽl

We rekenen weer op uw hulp! 

 

 

Karsten & Irene

Keien

Het bracht nogal wat herinneringen boven toen Karsten onlangs in Papua New Guinea was.  Net na zijn militaire dienst had hij daar een paar maanden vrijwilligerswerk gedaan, dus het was bijzonder daar na zoveel jaren terug te komen. Hij bezocht daar nu de nationale Bijbelvertaalorganisatie, BTA. Karsten vertelt:

Zoals wel vaker gebeurt werd ik als gast gevraagd de dagopening voor de kantoorstaf te leiden. Ik had bedacht om het zo concreet mogelijk te maken en wilde een beeld gebruiken dat ik wel eens ergens gelezen had. Iedereen werd lekker nieuwsgierig toen ik om een oude krant vroeg omdat ik “troep ging maken”. Ik begon met het lezen van Romeinen 12 waar Paulus ons oproept anders te zijn dan de wereld om ons heen. Toen haalde ik een bak tevoorschijn die ik met keien vulde en vroeg of die vol zat. Ja, die zat duidelijk vol. Maar toen pakte ik een zak met kiezelstenen en daar bleken er nog een heel aantal van bij te kunnen. Zit de bak nu vol? Nu waren de meningen verdeeld. Dus haalde ik een zak met zand tevoorschijn en deed er nog een heleboel zand bij tot de nok toe. Ik zag pretoogjes bij een van de kantoormedewerkers toen ik weer vroeg of de bak vol zat. “Nee!”, riep ze, en ze gaf me haar waterfles. We konden de hele waterfles nog in de bak leeggooien…

 We hebben er toen over gepraat dat als we het proces achterstevoren zouden doen- eerst zand en water, dan kiezeltjes, dan keien - dan pasten die keien er helemaal niet meer bij. Dus als je niet uitkijkt, slipt je leven helemaal vol met “zand en kiezelstenen”. Dingen die voor de wereld misschien wel belangrijk zijn, maar niet voor God. We moeten ons eerst afvragen wat God van ons wil hoe we onze tijd besteden. Als we daar aandacht aan geven, dan passen de andere minder belangrijke dingen er nog wel bij, maar andersom lukt het niet. Eerst de keien, dan het zand!

Het was mooi later te horen dat BTA als organisatie ook in dat proces zat. Ze waren net klaar met een plan waarin ze al biddend naar prioriteiten hadden gezocht: Heer, waar wilt u dat we onze aandacht aan geven? Ze gingen zich nu richten op een beperkt aantal taalgroepen, maar er dan ook alles aan proberen te doen dat Gods woord daar ook echt een verschil zou maken voor de kerk en samenleving.

Om te bidden en danken:

      We zijn dankbaar dat we zo’n gezellige tijd met onze zoon Maurits hebben gehad. Hij is nu weer in Nederland.

      De Bijbelvertaalorganisatie van Papua New Guinea, BTA, dat God hen zegen op hun werk mag geven.

 

Tijdens de dagopening bidden we voor het werk en het land. De gevulde bak met keien staat op de tafel...