Kringwerk

Seniorenmiddag

De eerstvolgende seniorenmiddag wordt gehouden D.V. op vrijdag 19 oktober. Om 14.30 uur bent u allemaal weer hartelijk welkom in ‘PniŽl’.

 

Jongvolwassenenkring

Zondagavond 14 oktober is er weer een 20+ jongvolwassenenkring.
We gaan dit seizoen ťťn van de boeken uit de serie ‘Paulus voor iedereen’ behandelen. Of je nu single bent, een relatie hebt of getrouwd bent: je bent van harte welkom!

 

Gebedskring

Kom jij, komt u de kring versterken in het aankomende seizoen?
Waarom moet je bij elkaar komen om te bidden, zul je misschien denken. Of, bidden kan ik toch ook thuis doen, dat hoef ik toch niet samen met anderen te doen. Het klopt dat het persoonlijk gebed heel belangrijk is en dat behoort ook je dagelijkse bezigheid te zijn. Denk alleen maar aan al de Bijbelgedeeltes waar je kunt lezen dat Jezus alleen de nacht doorbracht om te bidden. Aan de andere kant is het ook Bijbels en spoort Jezus ons aan om samen te komen en te bidden. Denk alleen al maar aan de tekst "daar waar twee of meer in Mijn Naam bijeen zijn, ben Ik in uw midden."

Daarnaast laat het boek Handelingen duidelijk het belang (en noodzaak) zien van het samen bidden in de gemeente. Het gezamenlijk gebed is de motor van het werk in de gemeente. Alles wat we doen en ondernemen binnen de gemeente heeft gebed nodig. Tijdens de gebedskring is er de mogelijkheid om specifieke gebeden uit te spreken. Je kunt hierbij denken aan personen binnen en buiten onze gemeente. Onze jeugd en de ouderen, of het schoolwerk in ons dorp. Allemaal zaken die we benoemen en bij God brengen in gebed. Onze Koning Jezus staat centraal en we richten ons in afhankelijkheid tot Hem. Naast de band met de anderen wordt de eenheid in de gemeente ook versterkt. Wij leren van elkaar hoe te bidden en worden bemoedigd als we mogen ervaren dat gebeden verhoord worden. Kortom de gebedskring is om verschillende manieren enorm belangrijk voor de gemeente. Kom jij, komt u ook? Het eerstvolgende gebedsuur is op donderdag 11 oktober om 20:00 uur, Schoolweg 16. Overige data dit jaar: 8 november en 13 december.
Voor meer informatie, vragen of voor het indienen van gebedspunten: diaconie@hervormd-elst.nl.

 

Bijbelkring

De Bijbelkring gaat weer van start op D.V. woensdagavond 10 oktober.

Zoals al eerder is vermeld, gaan we verder met de behandeling van het Bijbelboek MattheŁs. We beginnen om 20.00 uur en eindigen om 21.30 uur. De avond wordt gehouden in de kleine zaal van ‘PniŽl’.

Iedereen wordt nogmaals uitgenodigd om deze kring te bezoeken. Dit geldt uiteraard voor hen die er al eerder waren, maar we hopen ook op een groot aantal nieuwe deelnemers!