Jeugdwerk

 

Het IndianenKamp dag 2

 

Na heerlijk geslapen te hebben tussen al het gesnurk en gekreun van iedereen, werden we fris en fruitig wakker. Iedereen werd uit bed getrommeld want we moesten om half negen aan het ontbijt verschijnen. Dat lukte redelijk, zij het allemaal nog wel met wat slaperige gezichten, maar daar zat niemand mee.
Na het heerlijke ontbijt en het Bijbelgedeelte over het ‘Onze Vader’, ging iedereen zich nog even optutten om de dag weer goed te doorstaan.

Iedereen uit bed getrommeld want we moesten om half 9 aan het ontbijt verschijnen,

Wat redelijk lukte, allemaal nog wel wat met slaperige gezichten maar daar zat niemand mee.

Na een heerlijk ontbijt, en het Bijbelgedeelte over het Onze Vader. Ging ieder nog even optutten om de dag weer goed te doorstaan.


Tegen kwart over negen kwam Winnitietiniet nog even langs. Hij was nieuwsgierig of hij al onderdak en een nieuwe hoofdtooi had, maar helaas… zo ver waren we nog niet. Teleurgesteld, maar met goede moed dat het toch nog goed zou komen vertrok hij weer en zo konden wij onze kampdag weer vervolgen.

Bepakt en bezakt gingen we met z’n allen richting bos voor ons indianentoernooi, waar we een rebus moesten oplossen en zo snel mogelijk gouden stenen moesten zoeken. Toen een fiks rondje rennen en kijken wie de snelste was, flessenvoetbal, trefbal, met twee groepen tegen elkaar en om beurten zoveel mogelijk aan de overkant zien te komen zonder afgegooid te worden, route lopen met een dienblad met bekers water en dat zo snel mogelijk. Het was een leuk maar vermoeiend toernooi, je kreeg er wel dorst van, maar dat hebben we natuurlijk wel gauw gelest.

 

 

 

 

 

Bij terugkomst stond het eten alweer lekker klaar, waar we ook goed gebruik van hebben gemaakt. We hoefden geen honger en dorst te lijden.

Na afloop van de maaltijd en ons Bijbelgedeelte zouden we een droppings/handspel doen, maar omdat het aardig warm was en we toch een heel stuk moesten lopen, hebben we maar besloten om een heerlijk modderig watergevecht te houden, waarmee we heel veel lol hadden. Vooral twee van de leiding die lekker meededen en zich niet lieten kennen, om samen met de kinderen lekker nat en vies te worden. We hadden wel de spelregels opgesteld, dat er achter de lijn de mensen niet nat mochten worden. Toch waren er een paar van de (hulp)leiding die zich er niet aan hielden. Ik zal geen namen noemen, maar ik denk dat zij er nu nog spijt van hebben dat zij zich niet aan de regels hielden J.


Na afloop van het watergevecht gingen we weer aan de arbeid, want we moesten nog een onderkomen bouwen voor Winnitoetiniet. Wie de mooiste had kreeg extra veren voor zijn indianentooi. Er werd druk met lakens, stokken en van alles wat er maar voor een tipi nodig was gesjouwd. We moesten ook nog wat instuderen voor de bonte avond.

Na de voorbereidingen stond er weer lekker eten klaar; deze keer overheerlijke pannenkoeken, wat iedereen zich ook weer goed liet smaken. Onze dank gaat uit naar de kok, die dit allemaal voor ons klaarmaakte deze dagen.

 


De tijd was aangebroken voor de bonte avond en voor de totempaal waar iemand die wat misdaan had een lekker drankje moest drinken. Ook Femke en Dana moesten er aan geloven omdat het voor hen de laatste keer was dat ze mee mochten als deelnemer. Ze kregen van ons een ajuparaplu met alle namen erop. Alieke moest er ook aan geloven. Zij was ook voor het laatst en kreeg een schort met alle namen. Langs deze weg willen wij hen nog bedanken voor alle gezellige keren dat zij op club waren.

Vervolgens kwam de verkiezing voor de mooiste en meest bruikbare tipi voor Winnitoetiniet. Het was een moeilijke keuze, maar er was er toch één die er uitsprong. Daarna de keuze voor de hoofdtooi, ook een lastige keuze maar hier kwam ook een winnaar uit.

Toen het slotstuk van de bonte avond; het spel van de jongens tegen de meisjes, heel leuk en gezellig en iedereen deed goed mee. Jammer genoeg mochten we geen kampvuur maken omdat het te droog was, maar dat hopen we de volgende keer weer te doen.

Na een zeer geslaagde tweede kampdag, nog wat nakletsen en natuurlijk even de voeten schoon poetsen, mochten we weer lekker naar bed, waarna iedereen direct in slaap viel (maar niet heus).


De volgende morgen (zaterdag) mochten we uitslapen, wat echt nodig was. We zaten om negen uur aan het ontbijt. Daarna alles opruimen, luchtbedden leeg laten lopen, kleren bij elkaar rapen en uitzoeken van wie wat was. Tussendoor nog wat drinken en weer opruimen en toen wachten tot de ouders kwamen. En ja hoor, daar kwamen ze aan. Ze hadden ze toch wel gemist en andersom ook. Na het vertrek van de kinderen kon de leiding ook gaan.

 

We kijken terug op een zeer geslaagd kamp.

Namens de leiding willen we de kinderen bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt!

 

Groetjes,

De leiding.