Diaconie
 

Opbrengsten

Datum

Doel

Opbrengst

04-02-2018

Woord en Daad

€ 186,21

04-02-2018

Diaconie

€ 176,75

18-02-2018

De Wingerd

€ 180,30

Hartelijk bedankt voor uw/jouw gift(en)

 


Diaconie collecten  april

Datum

Doel

01-04-2018

Diaconie

01-04-2018

Shaare Zedek

15-04-2018

Karsten en Irene

 

Afbeeldingsresultaat voor shaare zedek
Vanuit Bijbels punt niets veranderd

 

In 1873 ervoer een groep rabbijnen in Frankfurt en Amsterdam dat er behoefte was aan een Joods ziekenhuis in de Heilige Stad. Het ging hierbij niet alleen om een ander ziekenhuis, maar juist om een ziekenhuis dat handelt conform de Joodse traditie en religie, gebaseerd op de Heilige Schrift en Joodse Wet. Dit zou het eerste Joodse ziekenhuis ter wereld zijn. Hoewel er wel veel (christelijke) religieuze ziekenhuizen bestonden, had niemand ooit kunnen denken of dromen over een ziekenhuis voor Gods ‘uitverkoren volk’. Een ziekenhuis waar de Bijbel en de Talmud boven het handboek voor de artsen staat. In januari 1902 gebeurde het uiteindelijk echt: de deuren van het Shaare Zedek Ziekenhuis - De poorten der gerechtigheid - werden geopend!

 

Het voelde als een ware revolutie. Eindelijk een ziekenhuis waar ook Abraham, Izak, Jacob en Mozes (om maar een paar te noemen) zich thuis zouden voelen. Dat moment, beginnend met een klein ziekenhuis, voelde als een klein wonder. Nu, meer dan 115 jaar later, zien we dit als een groot wonder, dat er vanuit Bijbels oogpunt niets veranderd is!

 

Nu, als ziekenhuis met meer dan 1.000 bedden en meer dan 4.000 medewerkers, zijn wij het levende bewijs dat moderne geneeskunde, de Bijbel en de Joodse wet nog steeds hand in hand kunnen gaan zonder compromissen te hoeven sluiten. De waarde van het leven, vanaf het ongeboren kind tot iemand in de leeftijd van 120 jaar oud (leeftijd van Mozes), wordt altijd met hetzelfde respect behandeld. Zeker, ook al hebben we enkele van de beste artsen die voor ons werken, en ook al beschikken we over de beste apparatuur, we zullen geen moment vergeten wie de echte Geneesheer is (Exodus 15, 26)!

 

Dat maakt het Shaare Zedek Ziekenhuis zo uniek en speciaal!

 

Shaare Zedek wil vanuit Nederland meer bekendheid geven aan het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem en dit ziekenhuis financiŽle en morele hulp verlenen.
De sterke toename van patiŽnten vraagt voortdurend om uitbreiding, zowel wat ruimte als wat apparatuur betreft. Dit kan alleen gebeuren als er weer voldoende geld van de sponsors ontvangen is.
Voor meer informatie over o.a. de projecten zie ook http://www.shaarezedek.nl/