Opbrengsten

07-07-2019

21-07-2019

Stichting Schuilplaats

Hartelijk dank voor uw en jouw gift(en)

Collectedoelen september

HGJB

Heilig Avondmaal

15-09-2019

St. Hulp Oost Europa

Afbeeldingsresultaat voor hgjb

HGJB

De HGJB is een vereniging van gemeenten en jeugdclubs binnen de Protestantse Kerk in Nederland die, staande in de hervormd-gereformeerde traditie, jongeren van de gemeente bij Christus wil brengen, opdat ze Hem leren kennen, vertrouwen en navolgen. We doen dit in afhankelijkheid van en gehoorzaamheid aan God, die ons wil inschakelen bij de uitbreiding van Zijn Koninkrijk in deze wereld.

Met dat doel organiseren we inspirerende activiteiten voor jongeren en rusten we hun ouders en leidinggevenden toe met een samenhangend geheel van kennis, vaardigheden, methoden en materialen voor goed kerkelijk jeugdwerk.

Visie

De HGJB gelooft dat jongeren voor hun behoud Christus nodig hebben en dat Gods Koninkrijk doorbreekt wanneer zij hun houvast vinden in Hem. Hun gemeenten komen tot bloei wanneer zij maximaal zijn toegerust om de navolging van Christus concreet te maken in de leefwereld van jongeren en hen daarin voor te leven.

Het werk van de HGJB heeft impact op jongeren en hun gemeenten. Gelooft u ook dat jongeren voor hun behoud Christus nodig hebben en dat Gods Koninkrijk doorbreekt wanneer zij hun houvast vinden in Hem?

Verras ons met uw financiŽle steun, zodat wij ons werk onverminderd voort kunnen zetten.

Afbeeldingsresultaat voor stichting hulp oost europa

Stichting Hulp Oost-Europa, gevestigd in Barneveld, ondersteunt christelijke gemeenten en organisaties in Oost-Europa bij het vervullen van hun Bijbelse roeping op het gebied van gemeenteopbouw, diaconaat en onderwijs. Ze doet dit vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid.

Dagopvang gehandicapte jongeren

Het dagverblijf ‘Binecuvantati copii’ (Zegen de kinderen) voor gehandicapte jongeren in Onesti is een zorginstelling waar vijf dagen per week dagopvang wordt geboden aan verstandelijk en meervoudig gehandicapte jongeren uit de regio Onesti in RoemeniŽ. De jongeren ontvangen begeleiding, therapie en, op maat, onderwijs. Daarnaast worden ouders ondersteund en met elkaar in contact gebracht. Stichting HOE draagt bij voor de lunch (warme maaltijd) in de dagopvang voor 20 meervoudige gehandicapte jongeren en jongvolwassenen.

De dagopvang is gevestigd in een flatgebouw, in een aantal kamers op de begane grond. Gedurende de dag worden de jongeren bezig gehouden met (diverse vormen van) therapie en ontspanning. De opzet is –zeker gezien de beperkte middelen– behoorlijk professioneel. Wel dient al het werk te gebeuren met vrijwilligers, omdat men in feite geen geld heeft voor salarissen.

De leiding van het dagverblijf is in handen van Monalisa Iancu. Bijzonder is haar motivatie en inzet. Ze heeft een dochter die toentertijd een ernstige ziekte had, maar gelukkig weer helemaal genezen is. Het kostte haar wel veel moeite om de dagelijkse zorg voor haar zieke kind te organiseren. Ze besloot zich in te zetten voor ouders met gehandicapte kinderen. Dat doet ze nu nog steeds belangeloos, met grote opoffering en inzet. Ze verkeert in de omstandigheid dat ze dit zelf ook kan doen. Haar man verdient voldoende om rond te komen.