Diaconie
 

Opbrengsten

 

Datum

Doel

Opbrengst

04-06-2017

GZB

 € 316,15

04-06-2017

Diaconie

 € 143,35

18-06-2017

Open Doors

 € 194,20

02-07-2017

Diaconie

 € 157,65

02-07-2017

Stichting Gave

 € 185,15

02-07-2017

Dienst ‘t Boveneind

 €   55,65

16-07-2017

Bonisa

 € 176,55

06-08-2017

Diaconie

 € 131,55

06-08-2017

Stichting HOE

 € 142,45

 

Hartelijk bedankt voor uw/jouw gift(en)


Diaconie collecten september
           

Datum

Doel

03-09-2017

Diaconie

03-09-2017

Stichting Eleos

17-09-2017

Karsten en Irene


Afbeeldingsresultaat

Eleos betekent ‘barmhartigheid’ of ‘ontferming’. Vanuit hun christelijke identiteit en in navolging van de Bijbelse oproep tot barmhartigheid bieden zij op deskundige en respectvolle wijze behandeling en begeleiding aan mensen met psychiatrische of psychosociale problemen.

Een ervaringsverhaal:

Gerdien: “Mijn verleden is een springplank geworden”.

“Ik was 17 en schaamde me om hulp te zoeken, maar mijn ouders hebben gelukkig doorgezet.  Zo kwam ik bij jeugdzorg van Eleos terecht. Het was fijn om met een therapeut van jeugdzorg te praten. Zij was als een leeg blaadje in een dagboek, dat ik helemaal mocht ‘vol kladderen’.

Ik zat niet lekker in mijn vel. Dagelijks had ik last van angst en spanning. Ook zag ik erg tegen de dagen op en sliep ik ’s nachts slecht. Ik kon mijn gedachten niet rustig krijgen en had regelmatig last van nachtmerries en paniekaanvallen. Daar bovenop dacht ik behoorlijk negatief over mezelf en kwam ik niet voor mezelf op.

Door de behandeling leerde ik anders naar mezelf te kijken en weer van mezelf houden, en daarmee van de mensen om mij heen. Ik leerde ook vergeven, wat ervoor zorgde dat ik niet langer achtervolgd werd door nare herinneringen aan de middelbare school. Ik ondervond dat je niet altijd een keus hebt in wat je overkomt, maar wel in hoe je ermee omgaat. En dan heb je vaak meer in de hand dan je denkt! Situaties die ik moeilijk vind, vermijd ik niet langer: ik durf nu de confrontaties in het leven weer aan te gaan.

De behandeling bij Eleos was niet altijd makkelijk en leuk, vooral in het begin niet. Graven in jezelf kan behoorlijk pijnlijk en confronterend zijn. Maar het maakte wel dat ik kon beginnen met de verwerking. De ‘rommel’ werd opgeruimd! In de gesprekken was ook veel ruimte voor het geloof, zo hebben mijn behandelaar en ik bijvoorbeeld wel eens samen gebeden. Alles op eigen verzoek overigens, er werd mij niets opgedrongen.

Mijn ouders waren altijd positief betrokken bij de behandeling. Gezien mijn leeftijd mocht ik al snel zelf weten of ik ťťn van mijn ouders bij evaluatiegesprekken wilde betrekken of niet. Ook mijn mentor en stagebegeleiders waren in grote lijnen op de hoogte en hebben mij op het gebied van school en werk altijd goed kunnen helpen.

De toekomst was voor mij een donker gat, maar is nu juist vol hoop. Ik heb mijn opleiding kunnen afmaken en ben inmiddels al bijna twee jaar aan het werk. Ik maak weer plannen en ben druk met van alles en nog wat: hobby’s, vrienden, uitgaan, werk en noem maar op. Ik heb zin in het leven en ben er niet meer bang voor.

Je weet natuurlijk nooit wat er nog op je pad komt, maar ik weet zeker dat ik altijd heel veel zal hebben aan wat ik bij Eleos heb geleerd. Mijn verleden is geen hangmat meer, maar het is een springplank geworden!”

Karsten en Irene
In ons kerkblad krijgt u regelmatig van de zendingscommissie informatie over hoe het met Karsten en Irene gaat. Op 19 september willen wij graag voor hen een collecte inzamelen. Wilt u ook voor hen bidden en hen via deze collecte steunen?

St. Messias Belijdende Joden

Op 1 oktober is het IsraŽlzondag. Naast het gebed voor IsraŽl willen we IsraŽl ook met onze giften steunen. St. Messias Belijdende Joden heeft voor deze zondag een speciale projectenbrochure gemaakt.  In de ochtenddienst  op 24 september willen wij graag deze brochures aan u uitdelen.