Algemeen nieuws

Bedankt

Beste mensen,

We willen jullie allemaal heel hartelijk bedanken dat jullie ons hebben geholpen met de naturalisatiekosten.

We zijn blij dat er zoveel van jullie aan ons hebben gedacht en met ons hebben meegeleefd!

Lieve groet,

Fam. Awad

Inzameling t.b.v. rommelmarkt

Op zaterdag 9 februari is er weer gelegenheid om spullen in te leveren voor de rommelmarkt in september. Heeft u iets bruikbaars in de vorm van 2de hands kleding, klein meubilair (geen grote meubels), boeken, platen, speelgoed, gereedschap, klein elektronica (geen computers en grote TV’s), snuisterijen, huishoudelijke spullen, etc…? U kunt het op de hiervoor genoemde zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur inleveren op het parkeerterrein achter de kerk.

Hulp tijdens marktdag

Ondanks dat het nog een tijd duurt voordat de marktdag 2019 plaatsvindt, doen we nu alvast een beroep op alle gemeenteleden om na te denken over medewerking aan de marktdag op de eerste zaterdag van september. Het zou jammer zijn als door te weinig beschikbare hulp de organisatie van de markt in gevaar komt. Dus noteer alvast vrijdag 6 september voor het opbouwen van de markt en zaterdag 7 september 2019 voor de marktdag zelf in uw of jouw agenda.

Alvast aanmelden? Dat kan bij de familie Pitlo, tel: 472557, of stuur een e-mail naar: rommelmarkt@hervormd-elst.nl

Met vriendelijke groet,

De Rommelmarktcommissie

Derde zaterdag van de maand: tuinonderhoud kerk

Op 16 februari a.s. van 9.00 tot 12.00 uur is het weer zover.

Bij de nadering van het voorjaar valt er ongetwijfeld weer voldoende te doen op de terreinen en tuinen bij de kerk! Iedereen die een paar uurtje over heeft, kan zich weer aanmelden bij Peter van Middendorp. E-mail: pvmiddendorp@gmail.com of  telefonisch:

06-10397238.

Nieuw in 2019: Het Groot Reformatiekoor 4 bezingt

500 jaar Reformatie Zwitserland!

Een groot Nationaal koor: Het Groot Reformatiekoor 4 o.l.v. Martin Zonnenberg, Joost van Belzen (vleugel) en Peter Wildeman (orgel). Het koor studeert in heel Nederland. Iedereen mag meezingen. Na 4 repetities in o.a. Amersfoort en Veenendaal, gaat het koor een generale repetitie geven in de omgeving van Gorinchem. Na deze generale repetitie geeft het koor 5 concerten. Het koor geeft concerten in o.a. Amersfoort, Hasselt, Rotterdam, Dordrecht en Goes. Als je

15 jaar of ouder bent kun je je opgeven voor dit prachtige koor, dat de Reformatie herdenkt. In 2019 is het Reformatiejaar 500 jaar Reformatie in Zwitserland i.v.m. Zwingli. Speciaal hiervoor komt er een gloednieuwe muziekmap, die door Martin Zonnenberg is samengesteld. Het is een afwisselende muziekmap met muziek uit de landen waar de reformatie ooit is begonnen: Duitsland, Zwitserland, Schotland, Nederland en Amerika. Kortom een scala aan muziekstijlen die het Groot Reformatiekoor gaat bezingen. Als kers op de taart zingt het koor in de grote zaal van de Doelen te Rotterdam, compleet met een symfonieorkest. Verder werkt het Chr. Sliedrechts Mannenkoor ‘Ichthus’ ook mee aan 2 concerten. Dit koor is ook van Martin Zonnenberg en telt 175 mannenstemmen! Het koor start in september met de repetities. De concerten duren vanaf eind oktober t/m februari 2020. Daarna maakt het koor een koorreis naar Zwitserland (optioneel).

Indien u zich opgeeft voor 1 februari 2019 ontvangt u een schitterende vroegboek-CD!

Opgeven kan via de website: www.reformatiekoor.nl.

Leestip:

Dr. R.W. de Koeijer schreef een Artios boekje over vergeving van de zonden

Schuld en vergeving zijn in onze tijd geen populaire begrippen

Toch horen ze bij het hart van het christelijk geloof. Ze raken immers de verhouding tussen God en mens Ún die tussen mensen onderling.
In De Redder in nood, verschenen in de Artiosreeks van de Gereformeerde Bond, onderzoekt dr. R.W. de Koeijer uit Bilthoven hoe de Bijbel en de kerkgeschiedenis over schuld en vergeving spreken. Aan de orde komt ook welke betekenis deze thema’s hebben in de kerkdienst, het geloofsleven en de pastorale praktijk.
Nergens zien we Gods hart duidelijker dan in de vergeving van schuld.
De Redder in nood verscheen bij Royal Jongbloed in Heerenveen, telt 184 bladzijden en kost € 13,50.

Verkrijgbaar bij de (christelijke) boekhandel.