Algemeen nieuws

Inzameling t.b.v. rommelmarkt

Op zaterdag 11 april is er weer gelegenheid om spullen in te leveren voor de rommelmarkt in september 2020. Heeft u iets bruikbaars in de vorm van 2de hands kleding, klein meubilair (geen grote meubels), boeken, platen, speelgoed, gereedschap, klein elektronica (geen computers en grote TV’s), snuisterijen, huishoudelijke spullen, etc…? U kunt het tussen 11.00 en 12.00 uur inleveren op het parkeerterrein achter de kerk.

Hulp tijdens marktdag

Het duurt nog wel even voordat de marktdag 2020 plaats vindt, maar we doen nu alvast een oproep aan alle gemeenteleden om na te denken over medewerking aan de marktdag op de eerste zaterdag van september. Het zou jammer zijn als door te weinig beschikbare hulp de organisatie van de markt in gevaar komt. Dus noteer alvast vrijdag 4 september voor het opbouwen van de markt en zaterdag 5 september voor de marktdag zelf in uw of jouw agenda.

Alvast aanmelden? Dat kan bij de familie Pitlo, tel: 472557, of stuur een e-mail naar: rommelmarkt@hervormd-elst.nl

Met vriendelijke groet,

De Rommelmarktcommissie

Privacybeleid

De privacywet, ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), beschermt tegen verkeerd gebruik van persoonsgegevens. Ook voor ons als Hervormde Gemeente Elst (Utr.) is het belangrijk om goed om te gaan met uw en jouw persoonsgegevens.

Wij willen u daarom er nogmaals aan herinneren dat het privacybeleid te vinden is op de website www.hervormd-elst.nl. Verder is het privacybeleid op te vragen via de kerkenraad van onze kerk. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, of wilt u persoonsgegevens aanpassen of verwijderen, dan kunt u terecht bij de kerkenraad.

‘ABC van het geloof’ uitgebreid met nieuwe kernwoorden

‘Godsbeeld’ is een van de zes nieuwe kernwoorden op www.abcvanhetgeloof.nl. Behalve dit kernwoord is ‘ABC van het geloof’ uitgebreid met de kernwoorden Liefde, Vrede, Niet begeren, Gods dag eren en Hoop.

Ook voor de kinderen (www.abcvoorkinderen.nl) zijn drie nieuwe kernwoorden toegevoegd, namelijk Liefde, Vrede en Beeld van God.

Het ABC van het geloof werd in het voorjaar van 2016 gelanceerd en bestaat inmiddels uit veertig kernwoorden. Op ABC voor kinderen staan momenteel 36 verschillende kernwoorden. De doelstelling van het ABC-project is om in begrijpelijke en eigentijdse taal de diepe inhoud van het christelijk geloof en het gereformeerde belijden aan kinderen en jongeren door te geven. Op catechisaties en clubs, maar ook op scholen en in gezinnen, wordt gebruikgemaakt van de kernwoorden van ABC van het geloof en ABC voor kinderen.

De volgende sprekers hebben deze keer meegewerkt aan de filmpjes voor jongeren: ds. M. Messemaker, Jan-Willem Baars, Mirjam Groenenboom en ds. A.A.F. van de Weg.

JobHulpMaatje

JobHulpMaatje start op DV woensdagavond 25 maart haar vijfde training. JobHulpMaatje is er voor u als u uw baan hebt verloren, of als u bij uw huidige baan niet op uw plek zit en (ander) werk zoekt. Onder het motto ‘Samen werkt het!’ helpen we u graag verder in de zoektocht naar een baan die bij u past.

In een JobGroup gaat u samen met andere werkzoekenden aan de slag aan de hand van een werkboek. Door ervaringen uit te wisselen met andere werkzoekenden ondersteunt u elkaar.

De training vindt plaats in de Gedachteniskerk te Rhenen op zeven opeenvolgende woensdagavonden van 19.30 uur tot 21.30 uur en wordt kosteloos aangeboden.

Voor meer informatie en aanmelden zie: www.JobHulpMaatjeRhenen.nl.

Contactpersoon is Eline van Berkum (06-20384182).

Leestip

Corrie; Het leven en werk van Corrie ten Boom

Ze bood tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak aan honderden Joden, overleefde een concentratiekamp, reisde naar 64 landen om het evangelie te verkondigen en moest de laatste vijf jaar van haar leven noodgedwongen zwijgend doorbrengen. Ondanks haar wereldwijde bekendheid werd deze ‘Zwerfster voor God’ gekenmerkt door een bijna jaloersmakende eenvoud.

In de glossy ontmoeten we niet alleen Corrie ten Boom zelf, maar ook haar familie en mensen op wie ze onmiskenbaar een stempel heeft gedrukt. We duiken in de geschiedenis van het Corrie ten Boom Huis in Haarlem en zoomen in op Corrie’s boodschap van (Gods) liefde en vergeving.

‘Corrie’ is een inspirerend en prachtig vormgegeven magazine dat wordt uitgegeven door uitgeverij

‘De Vuurbaak’ in samenwerking met het Corrie ten Boom Huis. De prijs bedraagt € 9,90.

Afbeeldingsresultaat voor pasen open graf silhouet