Algemeen nieuws

Bedankt

Bij deze willen wij allen hartelijk bedanken voor de felicitaties, kaarten en planten welke wij naar aanleiding van ons 50 jarig huwelijksjubileum op 24 juli jl. mochten ontvangen.

Wim en Lena Borst

 

Bedankt

Hierbij willen wij iedereen bedanken voor de vele felicitaties die we mochten ontvangen voor ons 55-jarig huwelijksfeest op 20 juli jl. De vele kaarten en telefoontjes hebben ons goed gedaan. We hebben van de dag erg genoten! 

Lex en Eef van Viegen, Tabaksweg 16

 

Marktdag 2019

In augustus is er elke zaterdagmorgen van 11:00 tot 12:00 uur gelegenheid om spullen voor de rommelmarkt in te leveren op het parkeerterrein achter de kerk.

Heeft u iets bruikbaars zoals kleding, klein meubilair (geen grote meubels), boeken, platen, speelgoed, klein elektronica (geen computers en grote tv's), snuisterijen, huishoudelijke spullen, enz…? Wij nemen het graag in ontvangst.

Nog niet aangemeld om te helpen bij het opbouwen van de markt op vrijdag 6 september, of tijdens de marktdag op zaterdag 7 september? Het kan nog door contact op te nemen met de familie Pitlo, tel. 0318-472557 of stuur een e-mail naar: rommelmarkt@hervormd-elst.nl

Uiteraard hopen wij u allen te ontmoeten tijdens de marktdag op zaterdag 7 september a.s.                   

De markt start om 8.30 uur en duurt tot 16:00 uur. Zie ook de achterzijde van dit kerkblad.

 

Met vriendelijke groet,

De Rommelmarktcommissie

 

 

Inzameling voedselbank
 

Voedselbank Neder-Veluwe en Omstreken

Sinds december 2007 is de Voedselbank Neder-Veluwe en Omstreken actief voor inwoners van de gemeenten Wageningen, Renkum en Rhenen. De Voedselbank Neder-Veluwe is een zelfstandige stichting die uitsluitend werkt met vrijwilligers en gesteund wordt door sponsors en donateurs.

Onze grondgedachte is: het helpen van mensen in nood en tegengaan van verspilling van goed voedsel. Voedselpakketten worden verstrekt wanneer mensen om welke reden dan ook zelf te weinig geld overhouden voor het noodzakelijke

levensonderhoud. De pakketten zijn zoveel mogelijk op de gezinssituatie afgestemd, maar wij zijn altijd afhankelijk van het aanbod.

De maximale termijn voor het wekelijks krijgen van voedselpakkettenhulp is drie jaar. Elke drie maanden wordt gecontroleerd of de financiŽle situatie verbeterd is en de verstrekking wel of niet voortgezet moet worden.

(bron: www.voedselbanknederveluwe.nl)

 

Inzameling 20 en 21 september

Tweemaal per jaar zamelen we in Elst producten in voor de voedselbank die in de regio wekelijks voedselpakketten verzorgt voor ongeveer 700 mensen in ruim 240 huishoudens. Ondanks de medewerking van producenten en supermarkten zijn er perioden dat de voedselbank te weinig producten ontvangt om een redelijk pakket aan de mensen uit te kunnen delen.

Helpt u ook mee met inzamelen?

 

Op vrijdag 20 september tussen 19.00 en 20.00 uur en zaterdag 21 september tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u producten brengen bij alle kerken in Elst; de inzameling van onze kerk is in PniŽl.

 

Graag ontvangt de voedselbank de volgende producten: Blikken en potten groenten, blikken soep (geen zakken), pasta (macaroni, penne, spaghetti etc.), pastasaus, rijst, ontbijtkoek, houdbaar broodbeleg, houdbare melk, vlees en vis in blik, shampoo, tandpasta, toiletpapier e.d.

Let op: het is belangrijk dat de verpakking van de producten nog dicht zit, de producten langer houdbaar zijn en niet gekoeld bewaard hoeven te worden.

Alvast bedankt voor uw hulp!

 

PniŽlkoor

Op D.V. donderdag 5 september 2019 start het nieuwe zangseizoen van het PniŽlkoor uit Veenendaal. Meerdere gemeenteleden uit onze kerk maken al deel uit van dit gezellige koor.

Sinds januari heeft het koor een nieuwe dirigent. De heer Johan Hulshof uit Ede heeft het dirigeerstokje overgenomen van Willem Harold Boog. We hebben Johan Hulshof leren kennen als een enthousiaste en gedreven dirigent die een positieve bijdrage wil leveren aan het koor.

Helaas heeft ook het PniŽlkoor, net als de meeste andere koren, te maken met terugloop van het ledenaantal.

Mocht u graag zingen, maar nooit de stap gezet hebben om u aan te sluiten bij een koor… dan is dit misschien wel de juiste gelegenheid.

Kom gewoon eens vrijblijvend kijken tijdens een repetitieavond en proef de sfeer van het PniŽlkoor.

Uiteraard zijn vrienden/familieleden/kennissen van andere kerkgenootschappen ook van harte welkom. Onze deuren staan open.

We repeteren op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de PniŽlkerk, Ghandistraat 2, Veenendaal.

Voor meer informatie kunt u altijd even contact opnemen met ťťn van de bestuursleden (Hettie Geers / Marjon Geers) of via pnielkoor@pniel.nl

 

Hospice De Wingerd zoekt vrijwilligers!

Hospice De Wingerd biedt 24 uur per dag deskundige zorg aan mensen in de laatste fase van hun leven en aan hun naasten.

Onze vrijwilligers spelen hierin een belangrijke rol.

 

“Omdat ik veel kan geven in dit vrijwilligerswerk word ik er ook zelf rijker van. Ik merk steeds dat ik ťcht iets kan betekenen voor deze mensen in hun laatste levensfase”.

Vrijwilliger Marjolijn

 

Wat zijn je taken als vrijwilliger?

         Als vrijwilliger besteed je tijd en aandacht aan cliŽnten en hun naasten.

         Je helpt cliŽnten bijvoorbeeld met de dagelijkse verzorging.

         Je zorgt voor koffie, thee of een maaltijd.

         Ook verricht je licht huishoudelijk werk.

         In De Wingerd vinden we een huiselijke sfeer belangrijk. Als vrijwilliger kun je hier veel aan bijdragen.

Wat krijg je er voor terug?

         Allereerst natuurlijk de waardering van onze cliŽnten.

         Daarnaast vinden we het belangrijk onze vrijwilligers goed te begeleiden.

         Iedere vrijwilliger neemt deel aan een introductiecursus.

         Er zijn regelmatig bijeenkomsten over relevante thema’s.

         De Wingerd kent een prettige werksfeer tussen vrijwilligers onderling ťn het verplegend personeel.

 

Kom kennismaken!

Onze vrijwilligers zijn gemiddeld een dagdeel per week en een weekenddagdeel per maand beschikbaar.

Kom jij ons helpen? We nodigen je van harte uit voor een kennismakingsgesprek!

Neem hiervoor contact op met de coŲrdinator vrijwilligers, Willeke Achterberg via

06 30106879 of WilgerkeAchterberg@ZorggroepCharim.nl.

 

Bijbels voor Rwanda

Dominee A.D. Goijert uit Nijkerk is al elf keer naar het Afrikaanse land Rwanda afgereisd om daar Bijbels, kinderbijbels en studiebijbels in de Rwandese taal uit te delen. De Rwandaramp van 1994 ligt nog vers in ieders geheugen, zelfs na 25 jaar. Tijdens de genocide werden in 100 dagen wel 800.000 mensen gewelddadig om het leven gebracht. Toch zijn de meeste inwoners christen. Vanwege de armoede hebben veel kerkgangers echter geen Bijbel.

In de hoofdstad Kigali is het kantoor van het Rwandese Bijbelgenootschap. Daar zijn Bijbels te koop. Ds. Goijert koopt ze daar met geld dat in Nederland wordt ingezameld. Sinds 200 deelde hij er al 21.522 uit; aan Presbyterianen, Anglicanen, Baptisten, Methodisten en Pentecostals. Meestal in verafgelegen dorpen.

 

D.V. van 16 tot en met 28 september a.s. gaat hij opnieuw naar Rwanda, ditmaal vergezeld van negen zendingsvrienden. Zij doen een vrijmoedig beroep op u/jou om hen financieel te ondersteunen, zodat zij weer velen aan het Woord van God kunnen helpen. Alle reizigers betalen hun eigen reis- en verblijfkosten. Elke euro komt ten goede aan de Bijbels. Een Bijbel kost 5 euro, een kinderbijbel 6 euro en een studiebijbel

15 euro.

U kunt uw gift eventueel overmaken naar

NL 20 INGB 0663 9446 78 t.n.v. A.D. Goijert.

Tijdens de reis kunt u hen volgen op facebook ‘Bijbels voor Rwanda’.

 

 


 

JobGroup

Na de succesvolle afronding van de eerste JobGroup start in september DV de tweede JobGroup voor werkzoekenden In Rhenen.

Deze training vindt plaats in de Gedachteniskerk te Rhenen op zeven opeenvolgende avonden van 19.30 uur tot 21.30 uur. Deze training wordt kosteloos aangeboden. U kunt zich hiervoor inschrijven.

JobHulpMaatje is er voor u als u uw baan hebt verloren, of als u bij uw huidige baan niet meer op uw plek zit en (ander) werk zoekt. Vrijwilligerswerk kan ook een doel zijn. Onder het motto ‘Samen werkt het!’ helpen we u graag verder in de zoektocht naar een baan die bij u past.

In een JobGroup gaat u samen met andere werkzoekenden doelgericht aan de slag met zeven thema’s:

1. Wie ben ik? 2. Wat belemmert mij? 3. Wat kan ik? 4. Wat wil ik? 5. Wat zoek ik? 6. Hoe presenteer ik mezelf (o.a. het schrijven van een CV)? 7. Dit ben ik! 

Door ervaringen uit te wisselen met andere werkzoekenden ondersteunt u elkaar. Er wordt ook gebruikt gemaakt van een professioneel online testprogramma: het LDC. Aan dit programma is een uitgebreid vacatureoverzicht gekoppeld. 

Wilt u na zeven bijeenkomsten verder begeleid worden? Dan kunt u ook een individueel traject starten met een maatje: een JobHulpMaatje is een gecertificeerde en opgeleide vrijwilliger die naast een werkzoekende staat en helpt bij het vinden van (on)betaald werk.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van www.jobhulpmaatjerhenen.nl. Meer informatie via de mail: info@jobhulpmaatjerhenen.nl of telefonisch via de coŲrdinatoren Cora van den Berg 06-20310418 of Eline van Berkum 06-20384182