Algemeen nieuws

Inzameling t.b.v. rommelmarkt

Op zaterdag 13 juli is er weer gelegenheid om spullen in te leveren voor de rommelmarkt in september. In augustus is er elke zaterdagmorgen gelegenheid om uw spullen in te leveren. Heeft u iets bruikbaars in de vorm van 2de hands kleding, klein meubilair (geen grote meubels), boeken, platen, speelgoed, gereedschap, klein elektronica (geen computers en grote TV’s), snuisterijen, huishoudelijke spullen, etc…? U kunt het tussen 11.00 en 12.00 uur inleveren op het parkeerterrein achter de kerk.

 

Hulp tijdens marktdag

We herhalen nogmaals onze dringende oproep aan alle gemeenteleden om na te denken over medewerking aan de marktdag op de eerste zaterdag van september. Het zou jammer zijn als door te weinig beschikbare hulp de organisatie van de markt in gevaar komt. Dus noteer alvast vrijdag 6 september voor het opbouwen van de markt en zaterdag 7 september voor de marktdag zelf in uw of jouw agenda. Een ook belangrijk: Meld alvast uw of jouw medewerking bij de familie Pitlo, tel: 0318-472557, of stuur een e-mail naar: rommelmarkt@hervormd-elst.nl

                                   

Met vriendelijke groet,

De Rommelmarktcommissie

 


 

De CSFR – ontmoeting, overtuiging en ontplooiing

 

Beste aankomende student,                                 

Nog even en dan breekt er een nieuwe levensfase aan: het studentenleven! Een prachtige tijd, waarin je de studie kunt doen die bij jou past en waarin je steeds zelfstandiger wordt. Of je nu op kamers gaat wonen of nog niet, lid zijn van een studentenvereniging is een heel mooie aanvulling op je studie en een goede manier om alles uit je studententijd te halen. Daarom nodigen we je van harte uit om lid te worden bij de CSFR!

De CSFR is een christelijke studentenvereniging met negen verschillende disputen, in Amsterdam, Delft, Eindhoven/Tilburg, Groningen, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen. Het doel is om christelijke studenten, voornamelijk uit de gereformeerde gezindte, samen te brengen. Op deze manier kun je geloofsverdieping vinden in de Bijbel en de gereformeerde beginselen, en word je voorbereid op je toekomstige verantwoordelijkheid in de kerk en de samenleving. Daarom zijn er op alle disputen bijbelkringen, lezingen en studiekringen. Daarnaast is er tijd voor gezelligheid en studentikoziteit op borrels, weekenden en allerlei andere activiteiten. De CSFR geeft je een studententijd met verdieping, gezelligheid en goede vriendschappen. Kortom, een plek waar iedereen zich thuis kan voelen en de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen.

Ben je overtuigd en wil je meer te weten komen over de CSFR? Neem dan deel aan de introductieweek! Ieder dispuut organiseert een introductieweek waarin je een goed beeld krijgt van de CSFR en erachter kunt komen of de vereniging iets voor jou is. Voor meer informatie kun je kijken op www.csfr.nl of mailen naar de Publiciteitscommissie der CSFR (PCC): pcc@csfr.nl. Duurt het nog even voor je gaat studeren, maar wil je wel alvast de sfeer van een studie en studentenvereniging proeven? Meld je dan aan voor Student-for-one-day. Aanmelden hiervoor kan ook via pcc@csfr.nl Voel je welkom om in ieder geval even te komen kijken!

 

Vakantie-idee

Tentoonstelling ‘Expeditie IsraŽl’ in Nijkerk

Tot 31 augustus a.s. is de tentoonstelling ‘Expeditie IsraŽl, op reis door het land van de Bijbel’ te bezoeken in het IsraŽlcentrum in Nijkerk. In de afgelopen jaren trokken de fraai vormgegeven tentoonstellingen tienduizenden bezoekers.

Het doel is om op een laagdrempelige manier mensen meer te leren over de Bijbel, het land IsraŽl en het Joodse volk. Deze tentoonstelling is daarvoor een heel geschikt middel. Voor de kinderen is er een spannende puzzeltocht en ook voor volwassenen is er veel te leren. In deze tentoonstelling ervaar je echt IsraŽl van binnenuit.

Eeuwenlang hebben reizigers rondgetrokken door het land IsraŽl. Om de Bijbelse plaatsen te bezoeken, om te genieten van de prachtige natuur en architectuur, om rond te lopen in het land dat God gegeven heeft aan Zijn volk IsraŽl. Met ‘Expeditie IsraŽl’ neemt Christenen voor IsraŽl de bezoeker mee door het land van de Bijbel. In deze unieke tentoonstelling worden de verhalen van vroeger en nu verbonden.

Het programma is geschikt voor jong en oud. Bezoekers nemen een kijkje in de tent van Abraham, bezichtigen unieke voorwerpen uit de tijd van de Bijbel, gaan op zoek naar antieke voorwerpen als een echte archeoloog en wanen zich in Galilea met een unieke Virtual Reality Tour.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Locatie: IsraŽlcentrum, Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk.

Toegang: gratis, inclusief consumptie.

 

Leestip

Nieuw verschenen: dr. A. Huigen,

Lezen en laten lezen, gelovig omgaan met de Bijbel

 

Lezen en laten lezen'Lezen en laten lezen' van dr. A. Huijgen, hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn, is een verhelderend theologisch boek over gelovig omgaan met de Bijbel. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat je de Bijbel niet alleen leest, maar je ook laat lezen door God. De Bijbel is een ingewikkeld boek, en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je hart geraakt wordt? En hoe voorkom je al te rationele Bijbellezing? Huijgen gaat te rade bij onder andere Luther. Zijn vuistregels voor het lezen van de Bijbel zijn nog altijd actueel. Daarnaast geeft hij voorbeelden van omgang met de Bijbel door Oepke Noordmans, Dietrich Bonhoeffer en door hemzelf.

In een uitgebreid interview dat werd geplaatst in het Nederlands Dagblad, beantwoordde ds. Huijgen de vraag ‘Hoe moeten opvoeders de nieuwe generatie vertellen over God?’ als volgt:

‘Bijbellezen is een oefening in gewoon důťn. Kinderen zijn daar veel beter in dan volwassenen. Laatst las ik aan onze gezinstafel een stukje uit de Bijbel. Een van de kinderen reageerde spontaan met ‘pap, er staan best veel onchristelijke dingen in de Bijbel’. Laat die weerbarstigheid toe. Ik hoop dat ze gaan ontdekken dat in deze chaotische wereld God er echt bij is en ze met Hem altijd het beste af zijn. Wij gaan de wereld niet redden, ook niet door een zo klimaatvriendelijk mogelijke levensstijl. God redt! Laten we beseffen dat dit Zijn ≠wereld is: je komt nergens, of God is je voor ≠geweest. Ik hoop dat mijn boek dat besef ≠uitwerkt.’

 

Het boek is uitgegeven door KokBoekencentrum. Het kost

€ 19,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel.